Coaching

Coaching is een ontwikkelingsproces waarbij de deelnemer wordt gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen. AC&T ondersteunt dit met personal coaching, team coaching en 360 graden feedback.

Met coaching kan de medewerker zijn of haar effectiviteit vergroten en persoonlijke grenzen verleggen. De insteek van de AC&T coach is om in te zetten op die punten waar de meeste winst te behalen valt. Tevens wordt samen tot oplossingen gekomen voor aspecten die minder goed te ontwikkelen zijn. Een eerste stap kan een ontwikkelassessment zijn om zicht te krijgen op sterktes, ontwikkelpunten en mate van ontwikkelbaarheid.

Coaching gaat dus verder dan uiterlijk waarneembaar gedrag. Gedachte- en gedragspatronen worden doorbroken om daar effectievere patronen voor in de plaats te stellen. Inzicht is daarvoor essentieel, vooral in onbewuste processen en overtuigingen. Er wordt aangesloten bij bestaande drijfveren en motivatie, omdat dit leidt tot een versnelling van het leren. Het doel is om persoonlijke kwaliteiten optimaal te benutten en belemmeringen op te heffen.

Daarnaast is het doel dat de deelnemer meer grip op taken en sociale processen krijgt, effectiever wordt en meer bezig is met de zaken die ertoe doen op manieren die passen en aanspreken.

Wil je meer lezen over coaching, kijk dan op deze blog